Saturday, December 29, 2012

Sa reči na dela - pravo u novu godinu


Uz pomoć jednostavne, elegantne i moćne vežbe, lako ćete pristupiti novim stanjima i iskoristiti ih da naslikate mnogo svetliju i punu boja 2013. godinu.

"Postoji poseban način disanja za svako stanje svesti." - Thomas Björge

Prošle nedelje sam sa vama podelila nekoliko koraka za poboljšanje kvaliteta vašeg života u 2013-oj. (http://www.lovesensa.rs/clanci/sensa-strucnjaci/nova-godina-novi-vi). Jedan od njih je bio da proučite najbolja stanja svesti koje ste imali tokom 2012. godine, da nadjete stanja koja su prouzrokovala vaša najuspešnija ponašanja tokom protekle godine, i da ih ponesete sa sobom u 2013-u godinu.

Srećom, postoji diskretan ali vrlo efikasan način da pristupite dobrim stanjima: jednostavno dišite onako kako dišete kada ste u tim stanjima!

Pozivam vas da probate ovu jednostavnu, a ipak moćnu vežbu, koju podučavam na svojim seminarima i radionicama.

Izaberite stanje svesti koje želite da iskusite, na primer stanje radoznalosti, stanje motivisanosti da učite i jednostavno počnite da dišete kao što dišete kada ste radoznali i motivisani za učenje.

Zamišljam da neki od vas misle: "Ali ja ne znam kako dišem kada sam motivisan/a da nešto naučim." I to je, možda, do izvesne mere i tačno; ali vaše telo zna i, ako se samo skoncentrišete na nameru da dišete onako kako dišete kada ste intenzivno motivisani, i dozvolite telu da nadje način na koji diše u takvim situacijama, vaše telo će postepeno, korak po korak naći pravi način disanja.

I primetićete da ćete, kada dišete na način koji je povezan sa motivacijom, zaista osetiti motivisanost i BITI motivisani.

Ako ste odlučili da će 2013-a biti godina vašeg preporoda i sjaja, pozivam vas da izdvojite malo vremena, iskusite ovu vežbu i eksperimentišete sa njom.

Vežba: Tokom prisećanja dogadjaja iz 2012, krenite u lov na ona stanja u kojima ste briljirali i sijali kao najsvetlija zvezda na nebu, na ona koja su bila toliko dobra da ste ih možda privremeno i zaboravili; i kad nadjete jedno od tih izvrsnih stanja posvetite malo vremena i pažnje da istražite kako dišete kada ste u takvom stanju. Onda, kada god poželite da promenite stanje u kome ste - sve što treba da uradite je da počnete da dišete onako kako dišete u željenom stanju. Jednostavna, elegantna i moćna vežba koja donosi rezultate.

Rezultat redovnog izvodjenja ove vežbe će biti paleta izvrsnih stanja kojima možete lako pristupiti i iskoristiti ih da naslikate mnogo svetliju i punu boja 2013. godinu.

A sledeća godina će biti samo početak...

Želim vam najsjajniju godinu koju ste ikad imali, i šaljem vam okeane ljubavi.

Lidija

Izvor: Momentum Strategies 2012

No comments:

Post a Comment